2024.04.19. - Emma

Chilis tintahalleves

Hozzávalók: 6 tintahal, megtisztítva, 1 citrom leve, 3 mogyoróhagyma, felaprózva, 2 erõs chilipaprika, felaprítva, 45 dkg érett paradicsom, felaprítva, 1,2 l halalaplé, 1 ek. paradicsompüré, fél kk. õrölt fahéj, csipetnyi lágy világos barna cukor, 1 ek. friss menta, só, õrölt fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tintahal fejét levágjuk, testét felkarikázzuk és a karjaival együtt egy tálba tesszük. Citromlevet locsolunk rá, majd fél órára hûtõbe tesszük. Eközben a hagymát és a chilit az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, az alaplevet, a pürét és a fahéjat.

Forrástól számított 10 percig fõzzük lefedve, majd az egészet leturmixoljuk. sózzuk, borsozzuk, a cukorral ízesítjük. A tintahalat sózzuk, borsozzuk, majd olajban 1 percig pirítjuk, és a tányérokban eloszlatott levesre tesszük. Végül megszórjuk kevés mentával, és már kínálhatjuk is. A menta helyett koriandert is használhatunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!