2024.04.19. - Emma

Brassói libamell

Hozzávalók: egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

5 dkg szalonna zsírját kiolvasztjuk, ebben megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd a felszeletelt libamellet átsütjük benne. Hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát, sóval és paprikával fûszerezzük, majd kevés vizet öntünk alá, és így pároljuk. Eközben a káposztát is feltesszük fõzni és a burgonyát is.

A megmaradt szalonnát egy jénaiba tesszük, majd rárakjuk a megpucolt, felszeletelt krumplit, erre a fõtt káposztát, majd a libamell szeleteket. A tejfölt a pecsenyelébe keverjük, majd ezt a húsra kenjük, így az egészet sütõbe tesszük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!