2024.04.19. - Emma

Tojásos kukorica leves

Hozzávalók: 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv, 1 l csontleves vagy erõleves (kockából a legegyszerûbb), 1 körömnyi gyömbér, 1 csipet zellersó, só, 1 mokkáskanál fehér bors, 1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka), 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt, 2 egész tojás, petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Erõs csontlevest fõzünk vagy kockából erõlevest, beledobjuk a gyömbért és 10 percig lassú tûzön forraljuk vele. Lecsorgatjuk a kukoricát, a levesbe tesszük, forrásig hevítjük. Közben elkészítjük a "habarást": a zellersót, a levestõl függõ mennyiségben konyhasót, az õrölt fehér borsot kikeverjük a pálinkával, majd hozzáadjuk a pici hideg vízben feloldott kukoricalisztet vagy rizslisztet, a levesbe keverjük és lassú tûzön még kb. 1 percig forraljuk, amíg kissé besûrûsödik. Levesszük a tûzrõl, eltávolítjuk a gyömbért, gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojásokat, tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, azonnal tálaljuk. Akkor jó, ha egy kicsit csípõs!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!