2024.03.29. - Auguszta

Zöld rizottó

Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, frissen õrölt bors, egy csipetnyi oregano, egy kisebb fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, egy közepes póréhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, marhahúsleves felönteni, 15 dkg sorány sonka egyben, reszelt sajt, vágott petrezselyem, megszórni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst kiválogatjuk és megmossuk. A hagymát finomra, a sárgarépát tetszés szerinti darabokra, a zellert csíkokra, a póréhagymát karikára vágjuk. A paradicsomot rövid idõre forrásban levõ vízbe mártjük, kivesszük, lehúzzuk a bõrét, félbevágjuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. A fokhagymát fonomra, a sonkát kockákra vágjuk.

A vajat egy alkalmas méretû serpenyõben felforrósítjuk és megfuttatjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a rizst és egy kicsit együtt pirítjuk vele. Felöntjük marhahúslevessel és kis lángon pároljuk. A sárgarépát és a zellert sós vízben blansírozzuk és szitán lecsepegtetjük. Ezután a paradicsommal, a póréhagymával, a fokhagymával és a sonkával együtt belekeverjük a rizsbe. Szükség esetén még egy kis levessel felöntjük. Sóval, borssal és oreganóval ízesítjük és az egészet kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.

Tálalás elõtt reszelt sajttal és vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!