2024.04.19. - Emma

Erdélyi aprópecsenye

Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalonnát apró kockákra vágjuk, üvegesre sütjük. A paprikát, paradicsomot és a hagymát vékony karikákra szeleteljük, a húst vékony csíkokra vágjuk.

A belevalókat két sorban rakjuk a pirított szalonnára: hagyma,paprika, hús, fûszerek, paradicsom, u.e. még egyszer, a tetejére a tejfölt. Takarék lángon másfél órát fõzzük, egyszer kétszer megkevergetjük. Nem kell sûrûn. Levet ereszt, víz nem kell hozzá! Kifõtt tésztával, vagy nokedlivel tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!