2024.04.24. - György

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 ek. vaj, 2 ek. liszt, 1 húsleveskocka, 2,5 dl tejszín, snidling a díszítéshez, 10 dkg füstölt sajt, 1 db hagymás bagett/kifli.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom, a fokhagymát lereszelem. A hagymát az olívaolajon megpirítom, hozzáteszem a fokhagymát, és kevergetve együtt párolom, de nem szabad hogy megbarnuljon. Hozzákeverem a lisztet, és egy kicsit megpirítom. Felöntöm vízzel és beleteszem a húsleveskockát, egy kis sót és borsot.

Amíg fõ a leves, lereszelem a füstölt sajtot, és a bagettet ujjnyi vastagságúra szeletelem. Egy kis olívaolajon megpirítom mindkét felüket, és reszelt sajttal megszórom. A tejszínt hozzákeverem a leveshez, és még egy kicsit fõzöm. Tálaláskor megszórom a tetejét snidlinggel, és a sajtos bagettszeletekkel kínálom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!