2024.04.20. - Tivadar

Francia tésztasaláta

Hozzávalók: 35 dkg kagyló- vagy szarvacskatészta, 1 evõkanál olívaolaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis zöldpaprika, 15 dkg felszeletelt sonka (kihagyható, enélkül is ízletes), 30 dkg konzerv kukorica, lecsepegtetve, 2 evõkanál tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A francia (vinaigrette) öntethez: 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál fehér borecet, 1 kávéskanál mustár, késhegynyi só, bors.

A francia öntethez az ecetet a sóval, a mustárral meg a borssal simára keverjük, és az olajat vékony sugárban, kevergetve beleöntjük. A tésztát sós vízben nem túl puhára fõzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük. Nagy tálba öntve az olajjal összekeverjük.

A répát nagy lyukú reszelõn lereszeljük. A paprikát és a sonkát vékonyra szeleteljük. A répát, a paprikát és a kukoricát a tésztával alaposan összekeverjük. A tejfölt a francia öntettel simára keverjük, és a salátára öntve összeforgatjuk. Szobahõmérsékleten tálaljuk. Ehhez a salátához remekül felhasználhatók a megmaradt sült húsok, halfélék, szalámik és sajtok.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!