2024.03.29. - Auguszta

Karfiolos rakott sertésszelet

Hozzávalók: 8 szelet sertéscomb, 1,5 kg karfiol, só, bors, citromlé, 4 evõkanál liszt, 1 dl olaj, diónyi vaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál mustár, 8 szelet fõtt tarja, 1 csokor petrezselyem, 3 tojás sárgája, 6 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, kicsit klopfoljuk ki, besózom. A karfiolt megpucoljuk, méretesebb rózsákra szedjük, és enyhén sós, 2 ek. citromlével ízesített vízben majdnem puhára fõzzük. A sütõt 200 fokra elõfûtjük. elkeverjük a lisztet 1 mokkáskanál õrölt borssal, beleforgatjuk a hússzeleteket, és felforrósított olajban elõsütjük (oldalanként kb.. 3-3 perc).

Kivajazunk és morzsával meghintünk egy mélyebb sütõtálat. Az aljára 1 sor karfiolt rakunk. A húsokat vékonyan kenjük meg mustárral, mindegyikre 1-1 szelet sajtot és tarját helyezünk, és a karfiol tetejére rendezzük sorban, egymás mellé.

A maradék karfiolokat a tetején elosztjuk. A tojássárgákat összekeverem a finomra aprított petrezselyemmel, sóval, reszelt sajttal, tejföllel. Ezzel meglocsoljuk a rakott húst, és 25-30 percre a sütõbe fektetjük. Párolt rizs, krumplipüré passzol hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!