2024.03.29. - Auguszta

Szalonnás pulyakmáj

Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt szalonnát hajszálvékonyra felszeletelem, és a felével egy mélyebb tûzálló tálat kibélelek. Rákarikázom a megtisztított zöldhagyma felét, majd betakarom az ereitõl megtisztított, felszeletelt máj felével. Megszórom borssal, erre terítem a maradék hagymakarikát és a maradék májat.

Leöntöm a konyak, a vörösbor, a tejföl, a bors és a pástétomfûszer keverékével. (Nem szabad megsózni, csak a kész ételt, a tányéron!) A tálat lefedem, elõmelegített, forró sütõbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom, majd a fedõt levéve, a tetején lévõ szalonnát pirosan ropogósra pirítom. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínálom. Bármilyen saláta illik hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!