2024.04.16. - Csongor

Francia lecsó

Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán kockára vágva, 2-3 cukkini kockára vágva, 80 dkg paprika karikára vágva, 50 dkg paradicsom kockára vágva, 3 nagy fej vöröshagyma összeaprítva, 4 gerezd fokhagyma összeaprítva, olívaolaj, kakukkfû, bazsalikomsó.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát olajon aranybarnára pirítjuk, az utolsó 1 percben hozzádobjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot. Ezt egy 5–10 percig pároljuk, mikor a paradicsom darabok már kezdtek szétesni, beletesszük a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, megsózzuk, megszórjuk a kakukkfûvel és a bazsalikommal és lefedjük, hogy minél hamarabb levet engedjen.

A kakukkfüvet és a bazsalikomot nem szabad túlzásba vinni, mert nagyon kiérzõdik az íze és elnyomja a zöldségeket. Inkább többször kóstoljuk meg. Ha puhának érezzük a paprikát, akkor készen is vagyunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!