2024.04.20. - Tivadar

Rakott burgonya fûszerekkel

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, és add hozzá a tört fokhagymát, majd egy-két percig süsd együtt. Tedd bele a sertéshúst, és a doboznyi paradicsompürével, késhegynyi babérlevélporral, kevés sóval, borssal ízesítsd - lehet beletenni egy kiskanálnyi ételízesítõt. Elõször saját levében, majd nagyon kevés vizet aláöntve párold jó puhára. Idõnként villával keverd meg, nehogy összeragadjon a darált hús.

Közben egy másik edényben 5 dkg vajon kevés vízzel párold nem túl puhára a meghámozott, karikákra vágott burgonyát, és ezt sóval, csipetnyi szerecsendióval fûszerezd. Felét terítsd egy mély tûzálló tálba, erre simítsd a párolt húst, és fedd be burgonyával. Öntsd le 1,5 dl vízzel, a tálat fedd be. Forró sütõben süsd fél óráig, majd vedd le a fedõt, és pirítsd meg a tetejét.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!