Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Feltét: 750 g szilva vagy ringló, 25 g olvasztott vaj, 1 jó púpos evõkanál cukor, 1 tasak Dr. Oetker vanillincukor és mandulaszeletek a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütõport, és egy keverõedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a vajat egy kézi robotgéppel (dagasztó spirál) elõször alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk, majd kis idõre hideg helyre tesszük.
A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon kerek lappá nyújtjuk (átmérõ 32 cm), és egy alján kivajazott, kerek tepsibe (átmérõ 30 cm) helyezzük. Az oldalát kissé felnyomkodjuk, és egy villával a tésztát többször megszurkáljuk.
A pudingport a tasakon található utasítás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral, belekeverjük a tojást és a krémet egyenletesen az elõsütött tésztalapra kenjük. A szilvát vagy ringlót megmossuk, lecsöpögtetjük és megtöröljük. A gyümölcsöt négybe vágjuk, kimagozzuk, és a belsejével fölfelé koszorú alakban a krémre helyezzük. A süteményt készre sütjük.
Sütés után a süteményt azonnal megkenjük vajjal, és hagyjuk kihûlni. A cukrot és a vanillincukrot elkeverjük, és a süteményre szórjuk. Ízlés szerint mandulaszeletekkel ízesítjük. Tejszínhabbal és vanília öntettel tálaljuk.
Jó étvágyat!