2024.04.20. - Tivadar

Habos szilvás

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 cs vaníliáscukor, 1 db tojás, 3 db tojás sárgája, 1 tk sütõpor, 0,5 kg kimagozott szilva, fahéj, 3 db tojásfehérje, 15 dkg cukor, mandulaforgács.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lágy vajat keverjük habosra a cukorral és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat és azokkal is kavarjuk simára. A lisztet keverjük össze a sütõporral és keverjük a tojásos vajhoz. ha nem áll össze, 1-2 kanál tejfölt vagy tejet adjunk hozzá. Alaposan kizsírozott formát béleljünk ki a tésztával.

A vékony héjú szilvát magozzuk ki, ha nagyon nagyok, vágjuk negyedekbe. Töltsük a szilvát a formába tett tésztába és szórjuk meg fahéjjal. 200 fokra elõmelegített sütõben süssük 25-30 percig.

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd lassan csurgassuk bele a cukrot és verjük tovább, amíg a cukor elolvad. Ezt a habot simítsuk az elõsütött tésztára, szórjuk meg a mandulaforgáccsal és tegyük vissza a sütõbe, amíg a hab megpirul.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!