2024.04.20. - Tivadar

Szilvás sütemény

Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliacukor, ½ csomag sütõpor, 1 ek rum (elhagyható), szilva.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szilvákat megmossuk, mérettõl függõen kettévágjuk vagy negyedeljük és kimagozzuk. A porcukrot, vajat, vaníliacukrot és tojássárgájákat habosra keverjük. Beletesszük a rumot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A habot óvatosan a cukros vajhoz keverjük, majd hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet.

Egy tepsit sütõpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk. Félbevágott szilvával egyenletesen megrakjuk a tészta tetejét. 180 fokos sütõben 30 percig sütjük. Ha kihûlt, kockára vágva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!