Hozzávalók: 2 filézett csirkemell, 4 dl tejszín, 10 dkg darált dió, 1-2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 1 ek. ketchup, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tejszínbe belekeverem a darált diót, ketchupot és a szétnyomott fokhagymát, majd enyhén megsózom és egy csipetnyi borsot teszek bele. A húsokat vékony szeletekre vágom, enyhén besózom. A masszába egyenként belemártogatom a hússzeleteket és egy jénai tálba lerakom (két sorba is lehet rakni a tál nagyságától függõen).
A maradék diós tejszínt rácsöpögtetem. A tálat lefóliázva elõmelegített sütõbe teszem, körülbelül 40 percig 200, majd 170 fokon lassan sütöm. Majd a fóliát levéve megszórom a reszelt sajttal és csak annyi idõre teszem vissza, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!