Egy közepes padlizsánhoz végy két nagy vöröshagymát, három közepes paradicsomot, három gerezd fokhagymát és 0,5 dl olajat.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A felkockázott vöröshagymát fonnyaszd meg a felhevített olajon, majd add hozzá a megtisztított és kis kockákra vágott padlizsánt, sózd, borsozd, törd bele a fokhagymát, majd fedõ alatt lassú tûzön - olykor megkeverve - párold, míg a padlizsán meg nem puhul.
Ha már a leve is elpárolgott, add hozzá a meghámozott és felkarikázott paradicsomot, s kevergetve, fedõ nélkül süsd még néhány percig. Kapcsold ki alatta a tüzet, passzírozd pépesre a krémet, majd hagyd kihûlni. (Zárt edényben, hûtõszekrényben napokig eltartható.)
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!