2024.04.20. - Tivadar

Hagymás omlett

Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felaprítjuk, majd a vajon megfuttatjuk. Megsózzuk, borssal, finomra vágott bazsalikommal fûszerezzük, és a tûzrõl lehúzzuk.A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a sárgáját simára keverjük, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, végül a kettõt összeforgatjuk, megsózzuk.

A hagyma negyedét az omlettsütõ serpenyõben a tûzre tesszük, és amikor felforrósodott, a tojások negyedét ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Ugyanígy sütünk további3 omlettet, amiket cikkekre vágva, bazsalikomlevelekkel díszítve retekkel tálalunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!