2024.04.24. - György

Sajtos pulykamellrolád

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 30 dkg trappista sajt, egy csomag bacon, 2 tojás, liszt, só, csirke fûszerkeverék.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst "pörkölt" méretû kockákra vágom, sózom és egy kanálnyi olajon megpirítom, majd hozzáadva 2 evõkanálnyi fûszerkeveréket lefedve lassú tûzön majdnem puhára párolom. Idõnként kevés vizet öntök rá, ha szükséges. Leveszem a tûzrõl és hûlni hagyom.

A kockákat bepanírozom liszt - felvert tojás - reszelt sajt anyagokkal. Egy õzgerincformát kibélelek szalonnasze- letekkel (átfedéssel) és beleteszem a bepanírozott húskockákat. Tetejére teszem a maradék sajtot, majd beborítom a kilógó baconcsíkokkal. Sütõbe teszem és kb fél óráig sütöm 180 fokon. Most egy tepsire borítom és további 20 percig sütöm. Némi pihentetés után felszeletelem. Hidegen is nagyon finom!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!