2024.04.23. - Béla

Békési makaróni

Hozzávalók: 40 dkg rigatoni vagy más csõtészta (makaróni), 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 4 dkg Lajta sajt, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl húsleves, 1 evõkanál étkezési búzakeményítõ, 2 dkg vaj, só, oreganó, rozmaring, reszelt szerecsendió, (színes) bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húsos füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk. A pörcöt kivesszük. A lábosba beletesszük a vajat, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Húslevessel felöntjük. A tejszínben csomómentesre keverjük az étkezési búzakeményítõt és állandó keverés mellett a levesbe öntjük.

Sóval, oreganóval, rozmaringgal, reszelt szerecsendióval és frissen õrölt, (színes) borssal fûszerezzük. A mártást jól kiforraljuk. A tésztát a szokásos módon, bõ, forrásban lévõ, sós vízben kifõzzük. Lecsöpögtetjük, majd a mártásba forgatjuk és megszórjuk a félretett szalonnapörccel. Frissen reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!