2024.03.29. - Auguszta

Rakott barackos

Hozzávalók: 3 kemény, nagy õszibarack, 15 dkg kockatészta, 2 dl tejföl, 2 tojás, 7 dkg vaj, kevés só, 1 zacskó vaníliás cukor, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, ízlés szerint 1-2 evõkanál porcukor (vagy édesítõszer), a tepsihez 1 evõkanál zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát a szokásos módon, kissé olajos sós vízben megfõzzük, majd 1 dkg vajra szedve jól összekeverjük. Közben egy kis tepsit vagy tûzálló tálat további 1 dkg vajjal kikenünk, és zsemlemorzsával behintjük. Félretesszük. Az õszibarackot meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és vékony szeletkékre vágjuk. A tésztával összekeverjük.

A tojás sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal, valamint a vaníliás cukorral, ezután apránként hozzáadjuk a tejfölt, meg az olvasztott, de már teljesen kihûlt vajat. Végül belekeverjük a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is. A barackos tésztát összekeverjük a tojásos-tejfölös masszával, majd belesimítjuk az elõkészített tepsibe.

Tetejére alufóliát borítunk, hogy ne száradhasson ki. Elõmelegített, forró sütõbe toljuk, és 25 percig sütjük. Ezután a lángot lezárjuk alatta, és még néhány percig a sütõben hagyjuk. Kevés gyümölccsel díszítve, kockákra vágva tálaljuk. Sárgabarackkal is készíthetjük, úgy is nagyon ízletes.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!