Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A farkat az ízeknél feldarabolom. A zsírban megpirítom a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, kakukkfûvel, hagymával forgatom, beleteszem a húst, sütõben megpirítom. Mikor a hús félpuha, átteszem lábasba, beleteszem a bort, a reszelt citromhéjat, vízzel felöntöm és lefedve, idõnként vízzel felöntve lassan párolom. Mikor megpuhult, behabarom a tejföl, a liszt, a mustár, a cukor és a citromlé keverékével. Zsemlegombóccal tálalom.
Jó étvágyat!