2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tejfölös ököruszály

Hozzávalók: 1 kg marhafarok, 15 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 3 dkg liszt, 10-15 szem bors, 1 dl fehérbor, 1 tk szemesbors, mustár, 2 dkg mustár, 1 babérlevél, 2 dl tejföl, 1/4 citrom, 1 dkg cukor, só, késhegynyi kakukkfû.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A farkat az ízeknél feldarabolom. A zsírban megpirítom a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, kakukkfûvel, hagymával forgatom, beleteszem a húst, sütõben megpirítom. Mikor a hús félpuha, átteszem lábasba, beleteszem a bort, a reszelt citromhéjat, vízzel felöntöm és lefedve, idõnként vízzel felöntve lassan párolom. Mikor megpuhult, behabarom a tejföl, a liszt, a mustár, a cukor és a citromlé keverékével. Zsemlegombóccal tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!