2024.04.19. - Emma

Majorannás metélt

Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst apró kockákra vágjuk. A hagymát belereszeljük a zsíradékba, és kissé átsütjük, majd beletesszük a felaprózott húst. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a fokhagymát, és néhány percig sülni hagyjuk, majd felengedjük annyi vízzel hogy ellepje, mivel marhahús, kicsit tovább kell fõzni, hogy megpuhuljon. Mikor majdnem puha, belemorzsoljuk a bõséges adag majorannát is, és ezzel puhára pároljuk. Ha elfõtte a levét, kicsit sütjük majd kevés vízet még teszünk alá, és felrottyantjuk. A metél tésztát közben kifõzzük, és leöblítve leszûrjük. Mikor a hús is kész, a kettõt összekeverjük, és mikróban, vagy sütõben felforrósítva tálaljuk. Tejföllel meglocsolva is nagyon finom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!