2024.04.19. - Emma

Meggyes csokis

Hozzávalók: fél kg meggy, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg kakaópor, 35 dkg rétesliszt, 4 dl tej, 1 vaníliarúd, fahéj, 1 csomag sütõpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj.

A vajat felolvasztva keverd el a cukorral, majd tedd bele a tojást, a kakaót és a vanília kikapart belsejét. A sütõport keverd el a liszttel, majd langyos tejjel keverd sûrû tésztává. Öntsd kivajazott tepsibe, és lisztbe forgatott meggyet szórj a tetejére. Elõmelegített sütõben 180 fokon 30 percig süsd.

A csokit gõz fölött kis lángon olvaszd fel, majd keverd el a vajjal, és gyorsan folyasd a kész süteményre.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!