2024.04.25. - Márk

Pácolt kacsacomb szõlõvel

Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az elõkészített kacsacombokat musttal leöntjük, és egy napig hûtõben pácoljuk. Felhasználás elõtt letörölgetjük, sózzuk, majoránnával megszórjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és megmossuk. A sütõt 160 fokra (gázsütõ 1. fokozat) elõmelegítjük. Az egyik hagymát szeletekre vágjuk, beletesszük egy tepsibe, ráhelyezzük a combokat. Mellé tesszük a fokhagymákat, a babérlevelet, megszórjuk a borssal, és rátesszük a libazsírt.

Aláöntünk 1 dl mustot, egy pici vizet, és a sütõben nagyon lassan, puhulásig sütjük (kb. 2 óra). Néha meglocsolgatjuk, és mikor már majdnem puha, mellé helyezzük a megtisztított burgonyákat egészben vagy felezve. Ha a hús és a burgonya egyaránt megpuhult, kivesszük a tepsit a sütõbõl, és a combokat átszedjük egy másik hõálló edénybe.

A sütõt felkapcsoljuk 200 fokra (gázsütõ 3. fokozat), a combokat visszatesszük a sütõbe, hogy a tetejük ropogósra piruljon. A másik hagymát vékony cikkekre vágjuk. Serpenyõben megpirítjuk kicsit a mézet, rátesszük a hagymát, és összepirítjuk. Az újhagymát nagyobb darabokra vágjuk, a szõlõt félbevágjuk, kimagozzuk. Az újhagymát és a szõlõszemeket rádobjuk a mézes hagymára, összeforgatjuk. A krumplis, szaftos, zsíros tepsibõl óvatosan leöntjük a zsírt (zsíroskenyérnek mennyei). A visszamaradt burgonyát és a szaftot ráöntjük a szõlõs hagymára. Összeforgatjuk, ha szükséges, fûszerezzük, és a megpirult combokkal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!