2024.04.16. - Csongor

Kacsasült szõlõvel

Hozzávalók 4 személyre: 2 kacsacomb és kacsamell, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 50 dkg szõlõ.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kacsamellet kicsontozom, félbevágom, így összesen négy húsdarabot kapok. Zsíros bõre alatti hájából – különösen a bõr nélküli oldaláról – a lehetõ legtöbbet eltávolítom. A combokról úgyszintén. Megsózzuk, és a bõrét éles késsel, ujjnyi széles csíkokban, elõször hosszában, majd keresztben, egészen a húsig, „kockásra” bevágom. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belõle a zsír.) A vágatokat sóval és összetört fokhagymával bedörzsölöm. A szõlõ felét leszemezem és turmixgépben összetöröm, majd a levet leszûröm.

Elkészítése: tepsire fektetem az elõkészített húsdarabokat, aláöntöm a kipréselt szõlõlevet, és a tepsit alufóliával befedem. Az elõ fûtött felforrósított sütõben körülbelül másfél órán át közepes hõfokon párolom. Lefedés nélkül pirosra pirítom elõbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsadarabokat szûrõlapáttal kiszedem a tepsibõl, és a zsírját alaposan lecsöpögtetem. A maradék szõlõt serpenyõben 1 teáskanál zsírra teszem és pár percig párolom, majd a hús mellé tálaljuk. Tetszés szerinti burgonyaköretet külön kínálok hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!