2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Caesar saláta csirkével

Hozzávalók: 20 dkg csirkemellfilé, 2 ek szójaszósz, 1 ek olaj, 1 ek olívaolaj, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 dl olaj, 0.5 fej római saláta, 1 fej vöröshagyma, 2 ek fehérborecet, 1 tk mustár, 1 ek cukor, 15 dkg parmezán sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük, meglocsoljuk a szójaszósszal. Hûtõbe tesszük és kb. 30 percig állni hagyjuk. A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és a megtisztított fokhagymagerezdeket beledobjuk, rózsaszínre pirítjuk, majd kivesszük az olajból, nehogy megkeseredjen. Beledobjuk a kenyérkockákat és mérsékelt tûzön aranybarnára pirítjuk, közben többször megkeverjük.

Papírtörlõre szedjük ki, hogy felszívja az olajat és hagyjuk kihûlni. A húsokat 1 ek forró olajban megforgatjuk, majd megsütjük. Borsozzuk, hagyjuk kihûlni és a többi hozzávalóhoz hasonlóan felkockázzuk. A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk, apró darabokra tépkedjük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, a fehérborecettel és a mustárral összekeverjük és apránként hozzáadjuk az 1 ek olívaolajat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Az így elõkészített hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, összekeverjük, leöntjük az öntettel. A tetejére parmezán sajtot szórunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!