2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zalai sós bukta

Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, fél csomag sütõpor (10 gramm), 2 tojássárga, kevés tejföl, mokkáskanálnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A töltelékhez: 30 dkg fõtt füstölt hús, 2 tojás, 5 dkg vaj, 2 evõkanál tejföl, törött bors ízlés szerint, 1 tojás a tészta kenéséhez.

A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a sütõport, a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Cipóba formálva a hûtõszekrényben pihentetjük egy órán át. A töltelékhez ledaráljuk a füstölt húst.

A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával, ízesítjük a törött borssal, a tejföllel, hozzákeverjük a darált füstölt húst, végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb négyszögeket vágunk belõle. Mindegyik közepére teszünk a sonkás krémbõl, majd bukta formájúra hajtogatjuk. Két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki belõle. Tetejét felvert tojással megkenjük, és elõmelegített forró sütõben erõs lángon pirosra sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!