2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fejessaláta leves

Hozzávalók: 45 dkg burgonya, 2-3 fej saláta külsõ levelei, 2,5 dkg vaj, 6 dl víz, 4 dl tej, 1,5 dl tejszín, tengeri só, csipetnyi õrölt feketebors, csipetnyi szerecsendió.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A salátaleveleket lemossuk, és apróra tépkedjük. A vajat megolvasztjuk, öt percig pároljuk benne a burgonyát, majd hozzáadjuk a salátaleveleket és az egészet még néhány percig pároljuk. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd közepes lángon 15-20 perc alatt puhára hõzzük benne a burgonyát. A levest krémszerûre turmixoljuk, majd belekeverjük a tejszínt - helyettesíthetõ 1 dl tejjel, ha kevesebb kalóriaértéket részesítünk elõnyben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szerecsendiót adunk hozzá. Kicsit átmelegítjük, de forralni nem szabad!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!