2024.04.25. - Márk

Görög citromleves

Hozzávalók: 1,2 l tyúkhúsleves, 4 dkg vadrizs, 3 tojás, csipetnyi só, 1 citrom leve, csipetnyi fehérbors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst megmosom, lecsepegtetem és beleszórom a felforralt húslevesbe. Kis lángon fedõ alatt kb. negyedóráig fõzöm. Ezalatt felverem a tojásokat és lassacskán hozzáverem a citromlevet. Kiveszem negyed liter a forró levesbõl és hozzáadom a tojás-citromlé keverékhez. Leveszem a levest a tûzrõl és állandó keverés mellett belekeverem a tojásos keveréket. Újra feldorralom, de már nem fõzöm. Sózom, borsozom és tálalás elõtt 5 percig állni hagyom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!