2024.04.24. - György

Uborkasaláta

Hozzávalók: 1 db nagyobb kígyóuborka, 1 db nagyobb gerezd fokhagyma, 2,5 evõkanál 20%-os ecet, 3 evõkanál kristálycukor, só, õrölt pirospaprika, õrölt feketebors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az uborkát meghámozom, vékonyra legyalulom, besózom, és jól elkeverem. 1 dl vizet vízforralóban felforralok, majd egy csinos tálba öntöm.

Belekeverek 3 evõkanál kristálycukrot, és feloldom. Hozzáadok 2,5 evõkanál 20%-os ecetet, majd felöntöm 4 dl hidegvízzel. Belereszelek 1 nagyobb gerezd fokhagymát.

Az uborkát kb. 15 perc állás után kinyomkodom, és az ecetes vízbe teszem. Tetejét megszórom õrölt pirospaprikával, és frissen õrölt borssal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!