2024.04.16. - Csongor

Joghurt szelet

Hozzávalók a piskótához: 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 4 db tojás. Feltét: 4 dl gyümölcslé, 20-30 dkg gyümölcs kiwit és ananászt ne, 2 dl tej, 1 db habpótlópor, 1 nagy zselatin 20g, 15 dkg cukor, 4 dl natúr joghurt, 1 nagy zselatin, díszítésnek tetszés szerint gyümölcs.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A piskótához külön felverjük a fehérjét a cukorral. Amikor már kemény hozzátesszük a sárgáját, majd a lisztet is.

Amíg sül addig felkockázzuk a gyümölcsöt. A joghurtot összekeverem a cukorral és felmelegítjük a zselatinnal együtt míg az elolvad. Ne legyen meleg, csak langyos! Felverjük a habport a tejjel. A cukros-zselatinos joghurtba beleforgatjuk a gyümölcsöt, majd a tejszínhabot. Kibélelünk folpackkal egy formát vagy egy kisebb tepsit, belerakjuk a piskótát . Rásimítjuk a lehûlt piskótára a joghurtos krémet és hûtõbe tesszük egy órára. Miután megdermedt, kidíszítjük gyümölccsel. A zselatint a gyümölcslével összemelegítjük. Ha már kihûlt és elkezd kocsonyásodni, rárakhatjuk a sütire.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!