2024.04.19. - Emma

Szalonnás káposzta

Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy wokot felmelegítünk. Hozzáadjuk az olajat, amikor füstöl, a chilit és a borsot néhány másodpercig átsütjük, közben keverjük – majd beledobjuk a szalonna darabokat, 2-3 percig ropogóssá sütjük. Leöntjük a rizsborral, és hozzáadjuk a káposztát, 3-5 percig kevergetjük. Lekapcsoljuk a tûzhelyt, belekeverjük a rizsecetet, citromlevet, olajat. Ízlés szerint sózzuk. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!