2024.03.29. - Auguszta

Almaszörp

Hozzávalók: alma, kristálycukor, citrom, szegfûszeg, fahéj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almaszörp készítéséhez a legmegfelelõbb a kissé savanykás ízû, ún. borízû alma. A jól megmosott almákat négybe vágjuk, és azonnal citromos hideg vízbe tesszük, hogy ne barnulhassanak. Ezután az almát zománcozott lábasba tesszük, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje, és puhára fõzzük. Finom szûrõn vagy ruhán keresztül átszûrjük.

Pontosan lemérjük a kapott almalevet, és minden liter léhez számítva 50 dkg kristálycukrot veszünk, amelyet a lébe keverve erõs tûzön felforralunk, majd takaréklángon még 25-30 percig fõzzük. Fõzõedényében hagyjuk kihûlni, majd üvegekbe téve, kevés szalicilt hintünk a tetejére és légmentesen lezárjuk. Ízlés szerint az alma fõzésekor fûszerezhetjük kevés szegfûszeggel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal is.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!