2024.04.16. - Csongor

Babgulyás

Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1,5 kg vegyes marhahús, 1 kisebb füstölt sertéscsülök, egy pár perzselt sertésköröm, 1-2 közepes vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, kávéskanálnyi köménymag, 10 szem feketebors, kis darab gyömbér, 3-4 csöves paprika vagy cseresznyepaprika, ízlés szerint 1-2 kanál õrölt pirospaprika, esetleg zöldpaprika és lecsó, közepes sárgarépa, 1-2 szál petrezselyem, 1 kis zellergumó, fél karalábé, 1 közepes burgonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A babot kb. 12 órán keresztül váltott vízben áztatjuk abban a kb. 10 literes edényben, amelyben majd megfõ az étel. A húsokat 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és a behasított körömmel, csülökkel együtt beletesszük az edénybe, amit háromnegyedig felöntünk vízzel. Beletesszük a fûszereket, az õrölt pirospaprikát az erõteljes fõzéskor szórjuk bele.

Amíg fõ, a zöldségeket megpucoljuk, s ha a hús félig megpuhult, azokat is hozzáadjuk. Zellerzöldet, petrezselyemzöldet és lestyánt is tehetünk bele. A gulyást gyakran megkavarjuk, nehogy leégjen. Íze pikánsabbá tehetõ egy pici cukorral. Végül szaggathatunk bele galuskát is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!