2024.03.29. - Auguszta

Hagymás rostélyos

Hozzávalók: 80 dkg marha hátszín, 4 dkg olaj, vagy zsír, 2 fej hagyma, mustár, kevés õrölt paprika, kevés õrölt bors, liszt, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított és a hûtõben 1-2 napig olajjal és mustárral pácolt hússzeletek széleit bevagdaljuk, kiklopfoljuk, sózzuk, enyhén borsozzuk. Forró zsírban mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kevés vízzel felengedve, õrölt paprikával megszórva, fedõ alatt néhány percig pároljuk, amíg megpuhul. A hagymát karikára vágjuk, kevés lisztben megforgatjuk és bõ, forró olajban ropogósra sütjük. Tálaláskor a hús tetejére tesszük. Ropogósra sült hasábburgonya illik hozzá.

Tipp: Könnyebben emészthetõ, ha a hagymát nem külön olajban sütjük, hanem a hússal együtt pároljuk, majd a tálaláskor eltávolítjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!