2024.03.29. - Auguszta

Makói csirkemell

Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemelleket kicsontozzuk és a tömör húsdarabokat vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül érleljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát. A fûszerekkel és a sóval ízesítjük. A tejbõl kivett csirkemelleket amúgy nedvesen lisztbe mártjuk, ezután beletesszük a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Ezután ismét a tojásba, és újra a morzsába forgatjuk, 170 fokra felforrósított olajba tesszük, és 6-8 perc alatt szép aranybarnára sütjük. A duplán, hagymás tojásban bundázott hús olyan lesz, mintha rántottában sült volna. A megmaradt tojást kevés fokhagymás tejjel és egy-két evõkanál liszttel összekeverjük, majd négy, nagyon vékony palacsintát sütünk a masszából. Az ételt úgy tálaljuk, hogy egy-egy palacsintára ráhalmozzuk a megsült hússzeleteket, és a jéghideg hagymás mártást külön csészében tesszük mellé. Kissé hosszadalmasan készíthetõ, de nagyon finom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!