2024.03.29. - Auguszta

Sörös csirke

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkét darabjaira vágjuk és megsózzuk. Ezután bedörzsöljük tisztított, zúzott fokhagymával. 15 percig hagyjuk állni. Lisztbe mártjuk és a 170 fokra felforrósított olajba téve, szép pirosra megsütjük (5-10 perc). Az olajból kivéve leszûrjük.

Serpenyõbe öntünk 2 evõkanál olajat, ráöntjük a sört, beleszórjuk a fûszereket és beletesszük a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát. Jól összeforraljuk, majd belekeverjük a burgonyapelyhet, és a mártást jó sûrûre fõzzük. Ezután beletesszük a megsült húsdarabokat, és még egyszer felforraljuk. Bármilyen köret jó hozzá, de a legfinomabb vegyes, párolt zöldséggel. Egyszerûen készíthetõ, különleges ízû, nem drága étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!