2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tormás-diós céklafalatok

Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A céklát leszûrjük és egészen apróra összevágjuk vagy megreszeljük. (Aprítógép vagy turmixgép használata nem jó, mert az pépet készít belõle.) A tojást habosra verjük a sörrel, beleszórjuk a tormát, a sót, a cukrot és a zúzott fokhagymát, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen belõle nagyon sûrû galuskatészta.

Ezután beledolgozzuk a diót és a reszelt céklát. 10 percig hagyjuk pihenni, végül teáskanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba. 2-3 perc alatt szép barnáspirosra megsütjük, majd pa pírtörülközõre téve leitatjuk róla a felesleges olajat. Máris kínálhatjuk. Melegen sör mellé való, vagy hidegen, tartármártással fogyasztjuk. Finom borkorcsolya, és a vendégváró asztalon feltûnést fog kelteni. Egyszerûen készíthetõ, de nagyon finom, pikáns étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!