Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az almát meghámozom, kicsumázom és nagylyukú reszelõn lereszelem. Az egész tojásokat 5 dkg zsírral kikeverem, majd a cukorral tovább keverem. Ezután hozzáadom a tejet, a búzadarát, a sót, a cukrot, végül belekeverem a reszelt almát is.
Annyi zsemlemorzsát adok hozzá, hogy a tészta formázható legyen. Nedves kézzel nagy diónyi gombócokat formálok belõle és fél órán keresztül pihentetem. Forrásban lévõ sós vízben megfõzöm a gombócokat, majd lecsöpögtetve a maradék felolvasztott zsírra szedem. Forrón megszórom fahéjas porcukorral.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!