2024.04.19. - Emma

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A káposztát elõször félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel fõni, hogy félig ellepje. Közben az olaj­ból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszûrt káposztát. Annyi káposztafõzõvízzel hígít­juk, hogy sûrû mártás legyen. Ha paradicsompürével fõzzük, akkor káposztafõzõvízzel hígítjuk. (Fõzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítõül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén õrölt borssal meg cu­korral adjuk meg a kellemesen édeskés-fûszeres ízét.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!