Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A káposztát elõször félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel fõni, hogy félig ellepje. Közben az olajból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszûrt káposztát. Annyi káposztafõzõvízzel hígítjuk, hogy sûrû mártás legyen. Ha paradicsompürével fõzzük, akkor káposztafõzõvízzel hígítjuk. (Fõzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítõül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén õrölt borssal meg cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fûszeres ízét.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!