Hozzávalók: 1 kg zöld színû ceruzabab, 50 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 2 csokor friss kapor, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zöldbabot megtisztítom, megmosom és lecsöpögtetem. Egészben hagyva forrásban levõ sós vízbe dobom, és az újraforrástól számított 5 percig fõzöm, majd lecsöpögtetem. Közben a füstölt szalonnát apróra vágom és egy teáskanálnyit kisütök belõle, majd a zsírral kikenek egy tûzálló tálat.
Beleterítem a zöldbabot és a villával szétnyomott tehéntúrót rászórom a tetejére. Jól megsózom, megborsozom, majd lelocsolom a megsózott és a finomra vágott kaporral elkevert tejföllel, végül rászórom a maradék apróra vágott füstölt szalonnát. Elõmelegített forró sütõbe tolom, és addig sütöm, amíg a szalonnadarabkákból ropogós pörc lesz.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!