2024.04.19. - Emma

Parmezános májszeletek

Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat vékony szeletekre vágjuk. A tojást habosra verjük a tejjel, belekeverjük a borsot és a majoránnát. A májszeleteket lisztben megmártjuk, majd a fûszeres tojásban meghempergetjük és a reszelt sajtban megforgatjuk.

Ezután újra a tojásba mártjuk, vég ül a zsemlemorzsában megforgatva beletesszük a 170 fokra felforrósított olajba. 2-3 perc alatt világossárgára sütjük, majd kiemelve lecsöpögtetjük, esetleg tiszta papírtörülközõvel leitatjuk róla az olajat. A megsült májszeleteket még forrón megsózzuk, és tetszés szerinti körettel, valamint salátával tálaljuk. Csak a tányéron szabad megsózni, különben megkeményedik. Nagyon gyorsan és egyszerûen készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!