2024.04.19. - Emma

Ananászfelfújt

Hozzávalók: 50 g margarin, 25 g méz, 20 dkg sovány krémsajt, 1 tojás, 25 g õrõlt mandula, 25 g rizsliszt, 1 kávéskanál reszelt narancshéj, 37,5 dkg friss ananász.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ez a könnyû krémes gyümölcspuding sovány sajttal, mandulával és tojással készül. A krémsajt sütéshez kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökkentsük a cukortartalmat. A margarint habosra keverjük a mezzel.

Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját. Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a narancshéjat. Az ananászt apróra vágjuk, és azt is hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm átmérõjû gyûrûs formát, amelynek aljára mintás alsó lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és elõmelegített sütõben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihûlni, majd hûtõbe tesszük. Joghurttal leöntve, hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!