2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Egyszerû tejnélküli gofri

Hozzávalók: 2 egész tojás, 1/2 csomag sütõpor, 4 evõkanál cukor, ( + 1 csomag vaníliás cukor az édes gofrihoz), 2 dl olaj, 5 dl meleg víz, kb 50-60 dkg rétesliszt ! (lisztérzékenyeknek lehet helyettesíteni kukoricaliszttel, de óvatosan, mert több vizet vesz fel), csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A két tojást feltöröm, hozzáadom a cukrot, a sót, a sütõport ( + a vaníliás cukrot, ha édes gofrit készítek). Ezeket simára keverem. Részletekben hozzáadom az olajat, mintha majonézt készítenék. Ha az összes olaj benne van, jöhet a fél liter víz + keverés, ezután annyi réteslisztet, adok hozzá, hogy olyan sûrû tészta legyen, mint a nokedlié. Simára keverem és máris süthetõ!

Tölteni lehet pudinggal, lekvárral, mogyorókrémmel, mézzel, de ha csak egyszerûen fahéjas cukrot szórsz rá, akkor is finom. Az elsõ gofri sütése elõtt a sütõt kicsit megkenem olajjal, a többinél már nem kell. Nekem szív alakú sütõm van, abba kb. 1 decis merõkanálnyi tészta kell egyszerre, akkor szép formájú lesz a süti. Szerintem ez a legegyszerûbb recept és garantáltan finom, nem ragad a sütõre, sósan és édesen is készíthetõ és tölthetõ. Nagy elõnye, hogy tej nélkül készül!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!