2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lencseleves

Hozzávalók: 1 csésze lencse, 1 evõkanál rizs, 5 bögre forró víz, 1 nagy hagyma, 1 nagy sárgarépa, 1 fehérrépa (paszternák), 1 babérlevél, só, késhegynyi fehér bors, 2 szegfûszeg, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 4 teáskanál vaj (margarin), 2 kis darab fahéj, 1 csapott evõkanál kukoricaliszt, 1 csésze tej, pirított zsemle vagy kenyérdarabkák.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megmosott lencsét és a rizst szûrjük le. Vágjuk a zöldséget apró darabokra. Süssük a zöldséget, a lencsét és a rizst olvasztott vajban öt percig. Adjunk hozzá forró vizet, fûszereket és sót. Fedjük le és lassú tûzön fõzzük a zöldséget míg megpuhul. Idõnként kavarjuk meg. Törjük át az egészet szitán vagy turmixoljuk le. Melegítsük fel a levest, és habarjuk be a kukoricalisztes tejjel, fõzzük még kb. 7 percig. Jól fûszerezzük meg. Pirított zsemlekockákkal vagy kenyérdarabkákkal és koriander levelekkel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!