Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A lisztbõl és a tojásból - ha szükséges, kevés víz hozzáadásával - tésztát gyúrunk. Kb. 30 percig pihentetjük, majd vékonyra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát szikkadni hagyjuk. A szikkadt tésztát ízlésünknek megfelelõ méretû kockára vágjuk. A megtisztított, apró kockára vágott hagymát a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk, majd a tûzrõl levéve megszórjuk pirospaprikával.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és sós vízben puhára, fõzzük. A megfõtt burgonyát leszûrjük, burgonyanyomón vagy villa segítségével puhára törjük, és összekeverjük az elkészített hagymás zsírral vagy olajjal. A tésztát sós vízben kifõzzük, leszûrjük, lecsöpögtetjük, és az ízesített burgonyával alaposan összekeverjük. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!