2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Diós szívek

Hozzávalók: 13 dkg margarin, 8 dkg cukor, 16 dkg liszt, 7 dkg darált dió, késhegynyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A krémhez: 10 dkg fõzõcsokoládé, 5 dkg margarin, egy kanál nescafé, egy kanál kakaó, rum, a tetejére egy tojásfehérje és egy marék durvára vágott dió.

A hozzávalókból néhány evõkanál vízzel omlós tésztát gyúrj. Pihentesd. Nyújtsd ki két mm-nyire, szívformával szaggasd ki. Rakd a szíveket tepsibe, minden másodikat kenj meg tojásfehérjével és szórj meg felvagdosott dióval (bele is fordíthatod megkent szívet a dióba, úgy egyszerûbb).

Amíg sülnek a szívek, olvaszd meg a fõzõcsokit (beteheted a sütõbe, csak figyelj oda, meg ne égjen. A neszkávét meg a kakaót oldd fel egy evõkanál forró vízben. Add a megolvadt csokihoz, ízesítsd rummal. Ha kihûlt, de még puha, kavard ki a margarinnal. Ezzel a krémmel ragaszd össze a szívecskéket, természetesen egy diósat meg egy nemdiósat.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!