2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sajtos-kapros galuska

Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott ek sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 ek tejföl, 1 ek burgonyapehely, 1 mk törött fehér bors, 1 cs friss (vagy 1 tk szárított) kapor, 1 csapott teáskanál só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mély tálban jó habosra verjük a tojásokat, beleszórjuk a fûszereket és a megmosott, finomra vágott kaprot. A tejet is beleöntve annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásos sûrûségû galuskamasszát kapjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt, a burgonyapelyhet és a felolvasztott, de már nem meleg vajat.

Az egészet jól összedolgozzuk. Tizenöt percnyi pihentetés után evõkanállal hosszúkás galuskákat szaggatunk a 180 fokos forró olajba, ahol 2-3 perc alatt szép pirosra sütjük. Egyszerre csak kevés galuskát szaggassunk, nehogy összeragadjanak, mert a sülés alatt jó nagyra megnõnek. Az olajból leszûrjük és kapros tejföllel vagy kaporral ízesített tartármártással tálaljuk. Nagyon egyszerûen készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!