Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Adjuk hozzá a vizet, a citromsavat és 1 teáskanál nátrium benzoátot, majd alaposan keverjük össze. Tegyük egy nagy edénybe, takarjuk le fedõvel vagy törölközõvel, és négy napig tartsuk hûvös helyen. Naponta alaposan kavarjuk meg. Szûrjük meg és mérjük meg az almalét (kb. 10 liter lesz). Adjunk hozzá literenként 10 dkg mézet és 1 teáskanál nátrium benzoátot (ez összesen 1 kg mézet és 10 teáskanál nátrium benzoátot jelent).
Töltsük a levet jól kiforrázott (és lehûtött) üvegekbe (a lehûtésre azért van szükség, hogy a forróság ne károsítsa a méz hatóanyagait). Pont ezért az üvegek lezárása után nincs szükség utólagos "dunsztolásra" sem, a méz konzerváló hatása és a nátrium benzoát együtt megvédik a levet az idõ elõtti megromlástól. Ha gondosan és tisztán dolgoztunk, akkor hideg helyen, jól lezárva akár egy-két évig is eláll (egyébként nem fog, mert nagyon finom).
Kellemes italozást!