2024.03.29. - Auguszta

Csöröge fánk egyszerûen

Hozzávalók: 3 db egész tojás, késhegynyi só, fél mokkáskanál sütõpor, liszt - amennyit felvesz, olaj a sütéshez, porcukor a szóráshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat villával felverjük, hozzákeverjük a sót. sütõport, majd annyi lisztet, hogy cérnametélt keménységû tésztát kapjunk. A tésztát nagyon vékonyra sodorjuk (amíg a gyúródeszka erezete átlátszik), majd derelyevágóval felvágjuk.

Lehet kb. 2 cm széles, 15 cm hosszú szalagokra vágni, és csak csomót kötni rá lazán, ez kisütve masni szerû lesz, vagy 6-8x6-8 cm-es négyzetekre, amit 3 helyen bevágunk, és a két szélsõ csíkot a réseken áthúzunk. forró olajban sütjük, porcukorral még forrón megszórjuk. Az olajba csak 3 db fánkot tegyünk egyszerre, mert kb. háromszorosára nõ, és olyan gyorsan sül, hogy mire a 3. darabot az olajba tesszük, az elsõt már meg is kell fordítani.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!